Polityka prywatności i plików cookies

 

Administratorem danych i właścicielem serwisu internetowego pod domeną rekuperator.net, zwanego dalej Stroną, jest firma REKUPERATOR.NET Marcin Michalczyk NIP 125-104-79-62, zwana dalej Rekuprator.net.

Celem przetwarzania danych przez Administratora jest:

  • sprzedaż usług i towarów
  • analiza i statystyka strony rekuperator.net.
  • tworzenie spersonalizowanych reklam dla użytkowników strony rekuperator.net
  • promocja firmy

Strona zawiera formularze kontaktowe, umożliwiające przesyłanie zapytań dotyczących świadczonych usług do Rekuprator.net. Za pomocą Formularza użytkownik może przesłać do Rekuprator.net następujące dane: imię, nazwisko, adres e-mail, numer telefonu kontaktowego i dane zamieszkania (w polu uwagi). Dane osobowe ujawniane w Formularzu są przetwarzane zgodnie aktualnymi przepisami prawa. Kliknięcie przycisku “wyślij”, będącego elementem Formularza, jest równoznaczne z wyrażeniem przez użytkownika zgody na ich wykorzystanie w celu przygotowania oferty. Nasza firma bardzo poważnie podchodzi do tematu przetwarzania danych osobowych i przestrzegania prawa w tym zakresie. Zapewniamy, że dane przekazane nam w formularzu kontaktowym służą nam tylko i wyłącznie w celu przygotowania oferty i kontaktu z użytkownikiem. W każdej chwili mają Państwo prawo do zmodyfikowania lub usunięcia swoich danych. W tym celu prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem: 537 800 444 lub pod adresem mailowym: biuro@rekuperator.net

 Dostęp do danych mogą mieć podmioty trzecie, z których aktualnie korzysta firma Rekuprator.net:

Zebrane dane będą przechowywane przez czas niezbędny do realizacji zamówienia, a następnie do czasu upływu terminu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy. Po upływie tego terminu, dane nadal mogą być przetwarzane w celach statystycznych. Dokumenty handlowe będą przechowywane zgodnie z przepisami prawa, tj. przez okres 5 lat od końca roku podatkowego, w którym powstał obowiązek podatkowy. Treść korespondencji może podlegać archiwizacji.

W przypadku realizacji usług Rekuprator.net Administrator może mieć dostęp do danych osobowych na urządzeniach końcowych Klienta. W związku z powyższym Administrator zobowiązuje się zapewnić zachowanie w tajemnicy przetwarzanych danych oraz zobowiązuje się dołożyć należytej staranności przy przetwarzaniu powierzonych danych osobowych.

Rekuprator.net wykorzystuje ciasteczka, czyli pliki które służą m.in. korzystaniu z różnych funkcji przewidzianych na danej stronie internetowej lub potwierdzeniu, że dany użytkownik widział określone treści z danej witryny internetowej. Celem ciasteczek jest ułatwienie korzystania ze Strony i ulepszenie mechanizmu jej funkcjonowania. Mogą to być zarówno ciasteczka wewnętrzne jak i zewnętrzne służące do zbierania ogólnych i danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych (Google Analytics) oraz wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji usług oferowanych przez Rekuprator.net za pomocą serwisów społecznościowych (Facebook). W przypadku braku Twojej zgody na zapisywanie ciasteczek w pamięci Twojego komputera, powinieneś w odpowiedni sposób zmodyfikować ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na Stronie. Konfiguracja, która dopuszcza używanie ciasteczek oznacza, że wyrażasz na powyższe zgodę.

Jak usunąć dane dotyczący ciasteczek?

W tym celu podajemy szczegóły dla osób korzystających z najpopularniejszych przeglądarek internetowych:

Nasza firma egzekwuje RODO z dnia 25 maja 2018 i przyznaje Ci uprawnienia związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:

  • prawo dostępu do danych osobowych,
  • prawo do sprostowania danych osobowych,
  • prawo do usunięcia danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych,
  • prawo do przenoszenia danych,
  • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, czyli do Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa)
  • prawo do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli takową zgodę wyraziłeś